Vyöhyketerapeuttisessa vauvahieronnassa käytetään sekä vauvahierontaa että vyöhyketerapiaa. Vauvahieronta on lempeää, vyöhyketerapialla saadaan hoitoon tehokkuutta ja voidaan tehdä oireenmukaista hoitoa.

Vyöhyketerapiassa hoidetaan vauvan kehoa eri heijastepisteiden kautta koko keholta ja siihen yhdistetään lempeää, rauhoittavaa ja rentouttavaa vauvahierontaa vauvan tarpeiden ja oireiden mukaisesti.

Jos vauvalla on vatsavaivoja, ripulia, ummetusta, itkuisuutta, refluksi- tai koliikki oireita sekä runsaasti ilmaa suolistossa ja vauva selvästi oirehtii, kannattaa vauva tuoda hoitoon.

Vyöhyketerapialla voidaan vahvistaa suoliston ja ruuansulatuksen toimintaa ja helpottaa erilaisia suoliston ongelmia.

Myös uniongelmiin ja kehon kireyksiin ja jumeihin ovat vauvat saaneet apua vyöhyketerapeuttisesta vauvahieronnasta.

Hoidot kannatta aina ottaa sarjahoitoina ja yleensä 3-5 hoitokertaa 5-7 päivän välein tuo helpotusta vauvan oloon ja koko perheen hyvinvointiin. Toiset vauvat saavat avun selvästi jo toisen hoito kerran jälkeen toiset vasta viidennen.

Äidit voivat myös itse tulla opettelemaan vyöhyketerapeuttista vauvahierontaa vanhemmille järjestettäville vauvahierontakurssille. Seuraavan kurssin ajankohdan löydät Oivakehon nettisivuilta.