Olen Lkl:n hyväksymä luontaisterapeutti ja olen Keho- ja tunnevyöhyketerapeutit ry:n hallituksenjäsen.

Koulutukset

Olen Niina, kätilö-terveydenhoitaja-sairaanhoitaja ja tunnevyöhyketerapeutti sekä kahden pojan äiti ja vaimo miehelleni.

Entisenä kilpaurheilijana minua kiinnostaa ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi. Miten ihmisen psyyke vaikuttaa kehoon ja päinvastoin. Jo urheilu-urani aikana ja ennen synnytyksiä kävin vyöhyketerapiassa ja niistä jäi positiivinen kokemus. Vyöhyketerapia on aina kiinnostanut minua, jollain tavalla mitä en osaa selittää.

Työssäni synnytyssalissa, vanhempi kätilö kollega, joka oli jo 90-luvun alussa kouluttautunut itse vyöhyketerapeutiksi, opasti minua vyöhyketerapian saloihin. Käytin vyöhyketerapiaa synnytyksissä kivunlievityksenä synnyttäjille ja huomasin, miten he saivat siitä apua. Myöhemmin, kun aloin opiskelemaan tunnevyöhyketerapiaa, aloin ymmärtämään, miten tunteet siihen liittyvät. Keho on viisas ja sillä on luontainen kyky parantaa ja tasapainottaa itseään.

Aloitin tunnevyöhyketerapeutin opinnot 2014, josta lähti oma prosessini liikkeelle ja polkuni tähän päivään. Olen käynyt läpi elämääni ja siinä tapahtuneita asioita, jotta olen voinut ymmärtää, miksi minusta tuli minä, miksi olen tällainen kuin olen ja miksi reagoin asioihin niin kuin reagoin. Olen suorittanut asioita elämässäni, monesti miettimättä miltä minusta tuntuu tai mitä minä elämältäni haluan.

Koen, että tunnevyöhyketerapia on auttanut minua pääsemään tähän missä nyt olen; täysipäiväinen yrittäjä, tavoittelemaan unelmiani ja elämään omannäköistä elämää sekä voimaan kokonaisvaltaisesti hyvin. Kilpaurheilija taustani, koulutukseni sekä kiinnostukseni ihmisen kehoa, mieltä, tunteita ja ravitsemusta kohtaan antavat minulle hyvät lähtökohdat hoitaa sekä ymmärtää asiakkaitani kokonaisvaltaisesti.

Minulle on tärkeää kohdata jokainen asiakas yksilönä ja juuri sellaisena kuin hän on. Elämän matkalla riittää sekä ylä- että alamäkiä, isoja ja pieniä mutkia, mäkiä ja tasanteita, jyrkkää ja loivaa menoa. Prosessi etenee koko ajan. Prosessia onkin kuvattu sipulin kuorimiseksi. Kuori kerrallaan kohti ydintä. Jokaisesta kuoritusta kuoresta oppii jotain, ei vain itsestään vaan muistakin ihmisistä ja tilanteista. Välttämättä kaikki kuoret eivät heti tuo oivallusta, mutta monesti myöhemmin oikean hetken tullessa tulee oppi ja oivallus tästä kuoritusta kuoresta.

Olen myös erikoistunut vauvojen vyöhyketerapiaan ja valmistunut Baby Balance-hoitajaksi 4/2022. Olen käynyt useita lisäkoulutuksia vauvojen kireiden jänteiden jälkihoitoon. Viimeisimpänä Hanna Vitikan ja Mervi Starkin kireiden jänteiden tunnistaminen, hoito ja kuntoutus koulutuksen 10/23. Haluan auttaa perheitä voimaan hyvin ja olla tukena raskausaikana, vauva-arjessa ja auttaa perheitä vauva arkeen liittyvissä haasteissa sekä olla rinnalla kulkijana asiakkaitteni elämän matkalla.

Tervetuloa hoitooni!