Raskausaika on parhaimmillaan elämän ihaninta aikaa. Se on naiselle mullistava kokemus. Raskausaikana tunnevaihtelut voivat olla isoja. Raskausaikana tapahtuu paljon fyysisiä muutoksia, mutta se on myös henkinen prosessi, jolloin nainen valmistautuu äitiyteen. Kaikki tunteet ovat kuitenkin luonnollinen osa raskautta. Joskus raskausaika voi kuitenkin aktivoida omaan lapsuuteen liittyviä kokemuksia, pelkoja ja epävarmuutta. Raskausaikana keho ja mieli käyvät läpi suuria muutoksia.

Raskausaikaan liittyy paljon muutoksia kehossa. Siihen kuuluvat myös epämiellyttävät tuntemukset. Nainen voi olla hyvin väsynyt, pahoinvoiva, ärtynyt, myös erilaiset kivut ja närästys sekä aineenvaihdunnan häiriöt voivat häiritä raskausajasta nauttimista.

Vyöhyketerapialla ja vyöhyketerapeuttisella raskaushieronnalla voidaan helpottaa näitä erilaisia epämukavia oireita ja tunteita. Hoito on lempeää ja tehokasta, se rentouttaa, helpottaa kehon kipu- ja jännitystiloja, parantaa aineenvaihduntaa, vähentää stressiä, tasapainottaa kehoa ja valmistaa loppuraskaudessa kehoa synnytykseen sekä auttaa vähentämään synnytyskipuja. Hoito on myös hemmottelua sekä äidille että vauvalle.

Oikein tehtynä vyöhyketerapeuttista raskaushierontaa voidaan tehdä turvallisesti koko raskauden ajan. Kun 38 raskausviikkoa on täynnä, voidaan alkaa tekemään synnytykseen valmistavaa hoitoa, jolloin laukaistaan lantionseudun jännityksiä, hoidetaan hormonialueita ja stimuloidaan kohtua vyöhyketerapeuttisten heijastepisteiden kautta. Hoito ei käynnistä synnytystä väkisin. Esimerkiksi stressi voi vaikuttaa kehoon ja mieleen ja vaikuttaa näin myös synnytyksen käynnistymiseen. Synnytys voi lähteä käyntiin n.1-3 vrk:n kuluttua hoidosta, jos vauva on valmis syntymään ja äidin mieli on rento ja rauhallinen.

Monet synnyttäjät ovat kertoneet, että synnytys sujui mutkattomammin ja helpommin sekä ovat kokeneet, että palautuminen synnytyksestä on ollut nopeampaa sekä fyysisesti että psyykkisesti, kun ovat käyneet raskausaikana tai ennen synnytystä vyöhyketerapiassa. Raskaana olevan keho on hyvin vastaanottavainen hoidolle ja siitä hyötyy myös vauva. Vyöhyketerapiassa voi käydä säännöllisesti koko raskauden ajan tai 38 raskausviikon jälkeen viikoittain, ja kun laskettu aika on ylitetty, hoitoja voidaan tehdä 1-2pv välein.